Poista Käyttäjätilien hallinta (UAC) käytöstä Easy Way -käyttöjärjestelmässä Win 7, 8 tai 10

Jos olet käyttänyt Windowsia jonkin aikaa, muistat todennäköisesti, kuinka ärsyttävä oli käyttäjätilien hallinta (UAC), kun se avattiin ensimmäisen kerran Windows Vistassa. Näytimme sinulle tuolloin, kuinka se poistetaan käytöstä, ja voit silti poistaa sen käytöstä Windows 8: ssa ja 10. Tässä on miten.

RELATED: Miksi sinun ei pitäisi poistaa käyttäjätilien hallintaa (UAC) käytöstä Windowsissa

Ensin kuitenkin varoituksen sana. Me itse asiassa suositeltavaa ei poista UAC. Päätät vähemmän turvalliseen tietokoneeseen (ja olemme kirjoittaneet suuren oppaan, joka selittää juuri tämän). Jos poistat sen käytöstä aina uudessa Windows-asennuksessa, voit kokeilla sitä uudestaan. Windows 8: n ja 10: n UAC on paljon virtaviivaisempi ja vähemmän ärsyttävä kuin aiemmin. Se sanoi, emme ole täällä kertomaan sinulle mitä tehdä.

Napsauta Windows 7, 8 tai 10: ssä Käynnistä, kirjoita hakukenttään ”uac” ja napsauta sitten ”Muuta käyttäjätilin valvonnan asetuksia” -tulosta. Windows 8: ssa käytetään aloitusnäyttöä (Käynnistä-valikon sijaan), ja sinun on vaihdettava haku asetuksiksi, mutta se toimii silti periaatteessa samalla tavalla.

Vedä “Käyttäjätilien valvonnan asetukset” -ikkunassa liukusäädin kokonaan alas ”Älä koskaan ilmoita” -asetukseen. Napsauta "OK", kun olet valmis.

Melko yksinkertainen.

Huomaa myös, että sinun ei tarvitse sammuttaa UAC: ta kokonaan. Tässä ovat asetukset, joita voit käyttää liukusäätimellä:

  • Ilmoita aina: Windows pyytää sinua vahvistamaan UAC: n kautta aina, kun sovellus yrittää asentaa ohjelmistoa tai tehdä muutoksia tietokoneeseesi. Se pyytää myös vahvistusta, kun teet muutoksia Windows-asetuksiin.
  • Ilmoita vain sovelluksista: Liukusäätimen kaksi keskimmäistä asetusta toimivat samalla tavalla, molemmat ilmoittavat sinulle vain, kun sovellukset yrittävät tehdä muutoksia, mutta ei silloin, kun muutat Windows-asetuksia. Ero näiden kahden asetuksen välillä on se, että ensimmäinen himmentää näyttöä ilmoituksen aikana ja toinen ei. Toinen asetus on tarkoitettu ihmisille, joilla on tietokone, joka (jostain syystä) vie kauan näytön himmentämistä.
  • Älä koskaan ilmoita: UAC ei ilmoita sinulle tekemistäsi muutoksista tai sovellusten tekemistä muutoksista. Tämä asetus kytkee UAC: n pääosin pois päältä.

Kuten sanoimme, suosittelemme, että et sammuta UAC: ta. Se tekee sinusta turvallisen käyttää järjestelmänvalvojan tiliä päivittäisenä käyttäjätilinäsi. Mutta jos olet päättänyt sammuttaa sen, ainakin nyt tiedät kuinka helppoa se on.