Pöytätietokoneen synkronointi Google Driven (ja Google Kuvien) kanssa

Google on tehnyt oman osansa varmistaakseen, että kaikilla on varmuuskopio tärkeistä tiedoista, ja se julkaisi äskettäin uuden työkalun Windows- ja Mac-käyttäjille viemään redundanssin seuraavalle tasolle. Varmuuskopiointi ja synkronointi on nopea ja tehokas työkalu tärkeiden tiedostojesi tallentamiseen pilvipalveluun.

Varmuuskopiointi ja synkronointi korvaa Google Driven ja Google Photos Uploaderin

RELATED: Kuinka etsiä Google Drivesta suoraan Chromen osoiteriviltä

Ennen kuin pääsemme siihen, puhutaan ensin vähän siitä, mitä Backup and Sync  todella  on. Jos olet raskas Google-käyttäjä, olet todennäköisesti jo tietoinen Googlen muista synkronointityökaluista: Google Drive ja Google Photos Uploader. Ne on nyt siirretty Varmuuskopiointi- ja Synkronointi-sovelluksiin, joten voit hallita kaikkia tiedostoja, videoita, kuvia ja muuta yhdestä sovelluksesta. Täällä voit hallita, mitkä Driven kansiot synkronoidaan tietokoneellesi tai Macille, sekä määrittää, mitkä kuvakansiot tulisi varmuuskopioida Valokuvat-kirjastoon.

Google Drive on varmuuskopiointi- ja synkronointityökalun ydin, joten jos et koskaan käyttänyt Drive-sovellusta, pieni selitys saattaa olla kunnossa. Pohjimmiltaan tämä uusi työkalu antaa sinun synkronoida Google Drive -pilvitallennustilan tietokoneesi kanssa - olkoon koko Drive tai vain tietyt tiedostot ja kansiot. Näitä käsitellään sitten tietokoneen paikallisina tiedostoina, joten tärkeät asiat ovat aina ajan tasalla jokaisessa omistamassasi tietokoneessa (ja pilvessä).

Ainoa poikkeus tässä on Google Docs -tiedostot (Sheets, Docs, Slides) - ne ovat edelleen vain verkossa, koska Varmuuskopiointi ja Synkronointi ei lataa niitä offline-käyttöä varten. Se kuitenkin asettaa kuvakkeet Google Drive -kansioon, jotta voit kaksoisnapsauttaa niitä ikään kuin ne olisivat tavallisia asiakirjoja (tarvitset vain Internet-yhteyden, jotta voit tarkastella ja muokata niitä).

Varmuuskopiointi ja synkronointi lisää yhtälöön vielä yhden työkalun: mahdollisuuden varmuuskopioida tietyt kansiot tietokoneeltasi tai Maciltasi Google Driveen. Esimerkiksi käytän Google Drivea melkein  kaiken tallentamiseen  , joten siihen pääsee kaikilta muilta laitteiltani. Mutta Windows-koneeni kuvakaappauskansio ei ole Drive-kansiossa - se on tietokoneeni Kuvat-kansiossa. Varmuuskopiointi ja synkronointi -toiminnolla voin sitten käyttää minkä tahansa muun laitteen kansiota milloin tahansa.

Kuulostaa mahtavalta? Se on. Näin se asetetaan ja kaikki synkronoidaan.

Vaihe yksi: Lataa ja asenna varmuuskopiointi ja synkronointi

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on luonnollisesti ladata Varmuuskopiointi ja synkronointi -työkalu. Tartu laitteellesi sopivaan lataukseen (Mac tai PC). Jos Google Drive on jo asennettu, älä huoli - tämä työkalu korvaa sen automaattisesti, eikä asennusta tarvitse poistaa.

Sen pitäisi ladata melko nopeasti, ja sinun on vain käynnistettävä asennusohjelma, kun se on valmis. Jos käytät Google Chromea (kuten pitäisi), napsauta vain latauspainiketta sivun alaosassa.

Muutama sekunti myöhemmin, Varmuuskopiointi ja synkronointi asennetaan. Kun se oli valmis, käskin minun käynnistää tietokone uudelleen tuntemattomista syistä - en tehnyt sitä, ja kaikki toimi silti hyvin. Ota se, Google.

Jos olet aiemmin asentanut Google Drive -sovelluksen, Varmuuskopioinnin ja synkronoinnin tulisi kirjautua automaattisesti Google-tilillesi. Jos ei, sinun on kirjauduttava sisään. Sen jälkeen nopea tilanäyttö kertoo, mistä sovelluksessa on kyse: varmuuskopioida tavarasi. Napsauta "Selvä" siirtyäksesi sovellukseen.

Toinen vaihe: Valitse, mitkä kansiot synkronoidaan Google Drivesta

Varmuuskopiointi ja synkronointi -työkalu on jaettu kahteen pääosaan:

  • Google Drive:  Tämä suorittaa saman toiminnon kuin alkuperäinen Google Drive -sovellus. Valitset synkronoitavat kansiot Google Driven pilvitallennustilasta, ja ne näkyvät tietokoneesi Google Drive -kansiossa. Kaikki siihen kansioon lisäämäsi tiedot synkronoidaan myös Google Driveen.
  • Oma tietokone:  Tämä osa on uusi, ja sen avulla voit synkronoida tiedostot tietokoneen ja Driven välillä asettamatta niitä omistettuun Google Drive -kansioon. Valitse vain kansiot tietokoneeltasi, jonka haluat synkronoida, ja ne synkronoidaan pilvitallennustilaan (vaikka ne näkyvät erillisessä osiossa Google Drive -käyttöliittymässä eikä kaikissa muissa Drive-tiedostoissasi).

Aloitetaan ensin Google Drive -osiosta - se on luettelossa toinen, mutta se on paljon yksinkertaisempi ja tuttu kaikille, jotka ovat aiemmin käyttäneet Google Drivea.

Tässä valikossa on muutama erityisvaihtoehto. Sinä pystyt:

  • Synkronoi Oma asema tähän tietokoneeseen:  Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat ottaa Google Driven synkronoinnin käyttöön tietokoneellasi tai poistaa sen käytöstä.
  • Synkronoi kaikki Drivessa olevat tiedot:  Synkronoi Google Driven koko sisällön kirjaimellisesti tietokoneellesi.
  • Synkronoi vain nämä kansiot:  Voit määrittää, mitkä kansiot synkronoidaan Drivesta tietokoneeseen.

Nämä ovat todella suoraviivaisia ​​- valitse vain, mitä haluat synkronoida, ja tee sen kanssa.

Kolmas vaihe: Valitse synkronoitavaksi muut tietokoneesi kansiot

Seuraavaksi katsotaan Oma tietokone -osaa, jossa voit valita tietokoneesi muut kansiot synkronoitavaksi. Täällä on jo muutama vaihtoehto: työpöytä, asiakirjat ja kuvat. Voit yksinkertaisesti valita vaihtoehdon vieressä olevan valintaruudun varmuuskopioida kaikki tiedot kyseisestä sijainnista Google Driveen. Yksinkertainen.

Mutta jos haluat saada hieman rakeisemman ja varmuuskopioida vain tietyn kansion, voit tehdä tämän napsauttamalla "Valitse kansio" -vaihtoehtoa. Siirry vain varmuuskopioitavaan kansioon ja napsauta Valitse kansio. Siinä kaikki siinä on.

HUOMAUTUS: Drive-kansion ulkoistamat synkronoidut tiedostot eivät näy Drivessa kaikkien muiden tiedostojesi rinnalla. Pääset kyseisiin tiedostoihin siirtymällä Google Driveen verkossa ja napsauttamalla vasemmanpuoleisessa valikossa kohtaa "Oma tietokoneet". Tämä vaihtoehto on käytettävissä myös Drive-mobiilisovelluksissa.

Jos haluat tiedoston tai kansion näkyvän Oma asema -kohdassa, sinun on synkronoitava se vanhanaikaisella tavalla: asettamalla se tietokoneesi Google Drive -kansioon.

Neljäs vaihe: säädä valokuvasi latausasetuksia

RELATED: 18 asiaa, joita et ehkä tiedä Google-kuvien tekemisestä

Oma tietokone -osiossa olevien kansiovaihtoehtojen alapuolella voit myös määrittää, miten haluat varmuuskopioida kuvat (tietysti varmuuskopioimalla kuvat tietokoneelta): Alkuperäinen laatu, joka vie tilaa Drive tai High Quality, joka ei vie tilaa Drivessa. Jälkimmäinen käyttää älykkäitä pakkausalgoritmeja pienentääkseen kuvan kokoa heikentämättä laatua, samalla tavalla kuin Google Kuvat -sovelluksessa Android- ja iOS-laitteissa.

Voit myös määrittää, miten haluat hallita poistovaihtoehtoja: Poista kohteet kaikkialta, Älä poista kohteita kaikkialta tai Kysy ennen kuin poistat kohteita kaikkialta. Viimeinen vaihtoehto on asetettu oletukseksi, mikä on järkevintä joka tapauksessa. Voit vapaasti muuttaa tätä tarpeidesi mukaan.

Lopuksi voit rasti Google Kuvat -osiossa olevan ruudun etsiäksesi tietokoneeltasi automaattisesti uusia kuvia ja lataamalla ne Google Kuviin. Alareunassa on myös pieni vaihtoehto nimeltä "USB-laitteet ja SD-kortit", jonka avulla voit ladata tiedostoja automaattisesti digitaalikamerastasi tai USB-asemistasi, jos haluat. Liitä vain asema tai kortti ja määritä, mitä haluat tehdä sillä.

Muutama lisähuomautus varmuuskopioinnista ja synkronoinnista

Varmuuskopiointi ja synkronointi on oikeastaan ​​kaikki, mutta on vielä muutama mainitsemisen arvoinen asia:

  • Voit nimetä tietokoneesi uudelleen napsauttamalla Oma tietokone -sivun yläosassa olevaa Oma tietokone (tai vastaavaa) tekstiä ja antamalla sille tietyn nimen.
  • Voit päivittää Drive-tallennustilan helposti tai irrottaa tilisi Asetukset-välilehdeltä.
  • Järjestelmän käynnistyssääntöjä, tiedostojen synkronointikuvaketta ja hiiren kakkospainikkeen asetuksia voidaan myös muuttaa Asetukset-välilehdessä.
  • Varmuuskopioinnin ja synkronoinnin verkkotoimintaa voidaan rajoittaa Asetukset-välilehden Verkkoasetukset-osiossa. Välityspalvelimet voivat olla tarkkoja, ja lataus- / latausnopeuksia voidaan tarvittaessa rajoittaa.
  • Varmuuskopiointi ja synkronointi -työkalu asuu tietokoneesi tehtäväpalkissa niin kauan kuin se on käynnissä. Pääset sen asetuksiin napsauttamalla sen kuvaketta lokerossa, napsauttamalla kolmen pisteen valikkoa oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla Asetukset.

Se on melkein kaikki, todella. Se on yksinkertainen työkalu.