Välimuistin ja evästeiden tyhjentäminen Chromessa

Jos yrität korjata lataus- tai muotoiluongelmia parantaaksesi selainkokemustasi Google Chromessa, välimuistin ja evästeiden tyhjentäminen on erinomainen paikka aloittaa. Näin ja mitä tapahtuu, kun poistat ne.

Mitä tapahtuu, kun välimuisti ja evästeet poistetaan?

Kun vierailet verkkosivustolla, se tallentaa joskus (tai muistaa) tiettyjä tietoja. Evästeet tallentavat käyttäjän selaustiedot (heidän suostumuksellaan), ja välimuisti auttaa verkkosivuja latautumaan nopeammin muistamalla kuvia, videoita ja muita verkkosivun osia edelliseltä vierailulta sen sijaan, että tarvitsisi tehdä kaiken uudelleen jokaisen käynnin yhteydessä.

RELATED: Evästeiden tyhjentäminen koko ajan tekee verkosta ärsyttävämmän

Kun tyhjennät välimuistin ja evästeet, kaikki nämä tiedot poistetaan. Tämä tarkoittaa, että kaikki verkkosivustollasi kirjoittamasi salasanat on syötettävä uudelleen ja aiemmin vierailtujen sivustojen latausaika pitenee, koska sen on ladattava verkkosivun sisältö uudelleen.

Silti uusi alku on joskus tarpeen, etenkin selainongelmien vianmäärityksessä.

Chromen välimuistin ja evästeiden tyhjentäminen

Jos haluat tyhjentää välimuistin ja evästeet Chromessa, sinun on käytettävä selaimen Asetukset-valikkoa. Täältä pääsee kolmella eri tavalla.

Ensimmäinen tapa on napsauttaa kolmen pystysuoran pistekuvaketta ruudun oikeassa yläkulmassa, viemällä hiiri kohtaan "Lisää työkaluja" ja valitsemalla sitten "Poista selaustiedot".

Olet ehkä huomannut yllä olevasta kuvasta, että käytettävissäsi on pikanäppäin. Siirry suoraan sivulle tyhjentämään välimuisti ja evästeet painamalla samanaikaisesti Ctrl + Vaihto + Poista -näppäimiä.

Vaihtoehtoisesti voit kirjoittaa chrome://settings/clearBrowserDataosoiteriville.

Riippumatta siitä, minkä navigointimenetelmän valitset, sinun pitäisi nyt olla "Poista selaustiedot" -ikkunassa.

Ensimmäinen asia, jonka teet täällä, on valita aikaväli evästeiden ja välimuistin poistamiseksi. Laajenna valikko napsauttamalla nuolta Aika-alueen vieressä olevassa ruudussa ja valitse sitten haluamasi aikaväli. Oletusasetuksena on ”All Time”.

Valitse seuraavaksi valintaruudut Evästeet ja muut sivustotiedot ja Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot. Voit myös tyhjentää selaushistoriasi täällä.

Kun valintaruudut on valittu, valitse Tyhjennä tiedot -painike.

Muutaman hetken kuluttua välimuisti ja evästeet tyhjennetään.