YouTube-katseluhistorian (ja hakuhistorian) poistaminen

YouTube muistaa kaikki videot, joita olet koskaan katsellut, olettaen, että olet kirjautunut sisään Google-tililläsi. YouTube käyttää tätä historiaa suosituksiin ja kannustaa jopa katsomaan vanhoja videoita uudelleen. Näin voit puhdistaa katseluhistoriasi tai lopettaa sen keräämisen.

Katselu- ja hakuhistoria tallennetaan vain, jos olet kirjautuneena YouTubeen Google-tililläsi katselun aikana.

Kohteiden poistaminen katseluhistoriastasi (ja hakuhistoriastasi)

YouTuben Android-sovelluksessa on incognito-tila, jonka voit estää tilapäisesti keräämästä historiaa. Voit jopa saada YouTuben lopettamaan katseluhistorian keräämisen kokonaan alla olevien ohjeiden avulla. Joten, jos aiot katsella jotain, mitä et halua historiaasi, käytä sen sijaan alla olevia vinkkejä.

Mutta jos olet jo katsellut videota, incognito-tila ei auta ja sinun on poistettava se historiastasi, jos et halua nähdä sitä uudelleen.

Voit tehdä tämän selaimessasi siirtymällä YouTube-verkkosivustolle ja napsauttamalla sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkopainiketta. Napsauta sivupalkin Kirjasto-kohdassa Historia-vaihtoehtoa.

Poista kohde katseluhistoriastasi napsauttamalla tai napauttamalla sen oikealla puolella olevaa "X" -merkkiä. Sinun on vietävä hiirellä videon päälle, jotta näet "X" -kuvan työpöydän verkkosivustolla.

Voit myös valita hakuhistorian täältä nähdäksesi koko luettelon tekemistäsi YouTubessa. Poista haku napsauttamalla haun oikealla puolella olevaa "X" -merkkiä.

Voit myös poistaa kohteita katseluhistoriastasi iPhonen, Androidin tai iPadin YouTube-sovelluksessa.

Napauta sovelluksen alaosassa olevan työkalurivin Kirjasto-kuvaketta ja napauta sitten Historia-vaihtoehto.

Napauta videon oikealla puolella olevaa valikkopainiketta ja napauta sitten Poista katseluhistoriasta -vaihtoehtoa.

Emme näe tapaa tarkastella koko hakuhistoriaasi ja poistaa siitä yksittäisiä hakuja YouTuben mobiilisovelluksessa. Voit poistaa yksittäisiä hakuja YouTuben verkkosivustolta. Voit myös tyhjentää koko YouTube-hakuhistorian sovelluksesta alla olevien ohjeiden avulla.

Tyhjennä koko katseluhistoriasi (ja hakuhistoriasi)

Yksittäisten katsottujen videoiden poistamisen sijaan voit tyhjentää koko katseluhistoriasi Googlen palvelimilta. Varoitetaan: Tämä pahentaa YouTuben videosuosituksia, koska YouTube ei tiedä minkä tyyppisiä videoita haluat katsella.

Voit tehdä tämän YouTube-verkkosivustolla napsauttamalla sivun vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkopainiketta ja napsauttamalla sitten Historia-vaihtoehtoa. Napsauta katselemiesi videoiden oikealla puolella "Poista kaikki katseluhistoria" -komento.

Esiin tulee valintaikkuna, jossa pyydetään vahvistusta. Vahvista valinta napsauttamalla "Tyhjennä katseluhistoria".

Poista YouTube-hakuhistoriasi napsauttamalla Historia-tyyppi -kohdassa Hakuhistoria ja napsauttamalla Tyhjennä kaikki hakuhistoria -komentoa.

Voit tyhjentää koko historian YouTube-mobiilisovelluksessa siirtymällä kohtaan Kirjasto> Historia. Napauta valikkopainiketta sovelluksen yläosassa ja napauta sitten "Historia-asetukset" -vaihtoehtoa.

Vieritä alaspäin ja napauta Tyhjennä katseluhistoria kohdassa Historia ja tietosuoja.

Voit myös napauttaa Tyhjennä hakuhistoria täällä tyhjentääksesi koko YouTube-hakuhistoriasi.

Käytä YouTuben incognito-tilaa

Jos aiot katsoa kiusallisia videoita, joita et halua YouTuben muistaa myöhemmin, kokeile käyttää YouTuben incognito-tilaa.

Toistaiseksi YouTuben incognito-tila on uusi ja käytettävissä vain Android-sovelluksessa. Tulevaisuudessa Google toivottavasti lisää tämän ominaisuuden iPhone-sovellukseen, verkkosivustoon ja YouTube-sovelluksiin muille alustoille.

Ota incognito-tila käyttöön napauttamalla profiilikuvaa YouTuben Android-sovelluksen oikeassa yläkulmassa ja napauttamalla sitten Incognito-tila näkyviin tulevassa valikkonäytössä. Kun olet ottanut incognito-tilan käyttöön, tekemiäsi hakuja ja nykyisessä istunnossa katselemiasi videoita ei tallenneta.

RELATED: Kuinka piilottaa katseluhistoriasi YouTuben uuden incognito-tilan avulla

Keskeytä YouTube-historiakokoelma

Et voi ottaa YouTuben incognito-tilaa käyttöön useimmilla alustoilla, mutta voit tehdä melkein yhtä hyvän: Keskeytä YouTube-katseluhistoriasi ennen kuin katsot jotain, jota et halua historiaasi.

Tämä asetus on koko tiliä, joten YouTube lopettaa kaikilla laitteillasi - iPhonessa, Androidissa, iPadissa, verkkosivustossa, Rokussa, älytelevisiossa tai muussa katsottujen videoiden muistamisen olettaen, että olet kirjautunut YouTubeen tililläsi kyseisellä laitteella. .

Voit tehdä tämän verkon kautta käymällä YouTuben verkkosivustolla ja napsauttamalla sivupalkissa olevaa Historia-vaihtoehtoa. Napsauta Keskeytä katseluhistoria -linkkiä YouTube-katseluhistoriasi oikealla puolella.

YouTube varoittaa, että se ei kerää katseluhistoriaa, kun olet keskeyttänyt tämän, mikä pahentaa sen suosituksia. Napsauta "Keskeytä" jatkaaksesi.

Voit myös valita "Hakuhistoria" täältä ja napsauttaa "Keskeytä hakuhistoria" estääksesi YouTubea muistaa tekemiäsi hakuja.

Voit tehdä tämän YouTube-sovelluksen kautta iPhonelle, Androidille tai iPadille siirtymällä Kirjasto> Historia. Avaa Historia-sivulla valikko ja napauta sitten "Historia-asetukset" -painiketta.

Vieritä alas Historia ja tietosuoja -kohtaan ja aktivoi Keskeytä katseluhistoria -vaihtoehto.

Voit myös aktivoida Keskeytä hakuhistoria -vaihtoehdon täällä estääksesi YouTubea keräämästä hakuhistoriaasi.

YouTube lopettaa katsomiesi videoiden muistamisen, joten voit katsella kaikkia  haluamiasi Peppa Pig -tuotteita  ilman, että YouTube muistaa.

Kun olet valmis unohtamaan, että YouTube haluaa muistaa katseluhistoriasi uudelleen, palaa tänne ja napsauta Ota käyttöön katseluhistoria (verkkosivustolla) tai poista käytöstä Keskeytä katseluhistoria (sovelluksessa).

Voit jättää katseluhistorian pois käytöstä niin kauan kuin haluat - jopa ikuisesti. Se on sinusta kiinni.

Voit pitää lasten videot poissa YouTube-historiastasi myös antamalla heille YouTube Kids -sovelluksen. Lapsille sopivan YouTube Kids -sovelluksen haut ja videot eivät näy tavallisessa YouTube-katseluhistoriasi.

Muista: Vaikka olet keskeyttänyt YouTube-katseluhistoriasi, verkkoselaimesi tallentaa edelleen katselemasi YouTube-verkkosivut selaushistoriaasi. Tämä ei päde, jos katselet YouTubea tietysti sovelluksessa. Selaimessasi selaimesi kuitenkin muistaa YouTuben verkkosivut kuten minkä tahansa muun vierailemasi sivun.

RELATED: Kuinka tyhjentää historiasi missä tahansa selaimessa

Kuvahyvitys: NIP photography / Shutterstock.com.