Kuinka poistaa Facebook-tilisi

Facebook on pitkään tiedetty ottavan, tallentavan ja myyvän tietojasi ja saavansa jatkuvasti arvioimaan, miten sosiaalinen verkosto käsittelee yksityisyyttäsi. Halusitpa sitten tehdä pienen tauon tai poistaa Facebook-tilisi kokonaan, toimi näin.

Mitä eroa on deaktivoinnin ja poistamisen välillä?

Voit poistaa läsnäolosi Facebookista kahdella tavalla. Voit deaktivoida tilisi tai poistaa sen kokonaan. Ensimmäisen avulla voit palata takaisin ja aktivoida tilisi uudelleen, kun taas jälkimmäinen on pysyvä vaihtoehto - paluuta ei ole.

Tilisi poistaminen käytöstä on hyödyllistä, kun haluat piiloutua hetkeksi ja palata verkkoon ilman, että sinun tarvitsee perustaa kokonaan uutta tiliä. Deaktivoinnin jälkeen kukaan ei näe profiiliasi, mutta nimesi saattaa silti näkyä ystäväsi luetteloissa. Kaiken tämän lisäksi voit silti käyttää Facebook Messenger -ohjelmaa, kun tilisi on deaktivoitu, jolloin voit pysyä yhteydessä.

Tilisi poistaminen on pysyvää. Kun valitset tämän vaihtoehdon, et voi aktivoida tiliäsi uudelleen. Kaikki viestisi, valokuvat, videot ja kaikki tiliisi liittyvät tiedot poistetaan pysyvästi. Jos et pysty käyttämään Facebook Messenger -ohjelmaa, et voi käyttää Facebook-kirjautumistoimintoa, jota olet mahdollisesti käyttänyt kolmannen osapuolen sovelluksissa tai verkkosivustoilla rekisteröitymiseen.

Jotkut tiedot, kuten ystäville lähettämäsi viestit ja kopiot heidän postilaatikoistaan, näkyvät edelleen heille, kun olet poistanut tilisi.

Kuinka poistaa Facebook-tilisi käytöstä

Jos et ole aivan valmis poistamaan Facebook-tiliäsi kokonaan, mutta haluat pitää tauon sosiaalisesta mediasta, voit deaktivoida tilisi.

Käynnistä Facebook-verkkosivusto tietokoneellasi, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta ruudun oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten luettelosta ”Asetukset”.

Napsauta sitten vasemmalla olevasta ruudusta "Facebook-tietosi" ja valitse sitten vaihtoehtoluettelosta "Deaktivointi ja poisto".

Valitse "Poista tili käytöstä" -kohdan vieressä oleva painike ja jatka sitten napsauttamalla "Jatka tilin poistamiseen käytöstä" -painiketta.

Seuraavalla sivulla sinun on annettava syy poistua Facebookista. Valitse vaihtoehtoluettelosta, anna tarvittaessa lisätietoja - kieltäydy tulevista sähköposteista ja valitse jatkaako Messengerin käyttöä. Kun olet täyttänyt tämän lomakkeen, napsauta "Poista käytöstä" -painiketta.

Viimeinen varoitus ilmestyy. Lue viesti ja napsauta "Poista käytöstä nyt", kun olet valmis jatkamaan.

Se siitä. Facebook kirjaa sinut ulos ja palauttaa sinut Kirjaudu Facebook-sivulle.

Kun olet valmis aktivoimaan tilisi uudelleen, sinun tarvitsee vain kirjautua takaisin Facebookiin. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida sen uudelleen käyttämällä toisen sovelluksen tai verkkosivuston Facebook-kirjautumistoimintoa.

Kuinka poistaa Facebook-tilisi pysyvästi

Ennen kuin jatkat Facebook-tilisi poistamista olemassaolosta, haluat ehkä varmuuskopioida tietosi yrityksen palvelimilta. Facebookissa on työkalu, jonka avulla voit ladata kaikki tietosi yhteen hallittavaan ZIP-tiedostoon.

Voit ladata tietosi Asetuksesi Facebook-tietosi-sivulta.

Lisätietoja on artikkelissamme Facebook-tietojen lataamisesta.

RELATED: Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon Facebook tietää sinusta? Näin näet

Käynnistä selain ja siirry Facebook-asetussivulle. Napsauta "Facebook-tietosi" ja valitse sitten "Poistaminen ja poistaminen" -vaihtoehto käytettävissä olevien asetusten luettelosta.

Valitse rasti "Poista tili pysyvästi" -kohdan vieressä oleva ruutu ja napsauta sitten "Jatka tilin poistamiseen", kun olet valmis jatkamaan.

Ennen kuin jatkat, Facebook varoittaa sinua seurauksista, jotka liittyvät tilisi pysyvään poistamiseen.

Varmuuskopioi kaikki tiedot, jotka haluat tallentaa, ja jos olet varma, että tämä on oikea valinta sinulle, napsauta Poista tili -painiketta.

Viimeisenä turva-askeleena sinun on annettava salasanasi, ennen kuin voit poistaa tilisi. Napsauta "Jatka" sen jälkeen.

Vaikka Facebook väittää poistavan kaiken, jos olet hieman paranoidi aikaisemmista tilapäivityksistä, valokuvista ja viesteistä, jotka tarttuvat ympärilläsi, voit poistaa kaiken ennen tilisi poistamista.

RELATED: Kuinka nopeasti poistaa paljon vanhoja Facebook-viestejä

Viimeinen viesti Facebookilta kertoo sinulle, että jos muutat mieltäsi, yritys pitää profiilisi ja tietosi kiinni 30 päivän ajan. Napsauta "Poista tili" -painiketta jatkaaksesi.

Se siitä. Facebook kirjaa sinut ulos ja palauttaa sinut "Kirjaudu Facebookiin" -sivulle.

Vaikka olisit päättänyt poistaa tilisi, tilin aktivoimiseksi on vielä 30 päivän ikkuna. Facebook tekee tämän, jos sinulla on äkillinen sydämen muutos ja päätät, että haluat säilyttää sen loppujen lopuksi. Suoraan Facebookiin ja kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi palauttaaksesi tilisi.